Obiective Turistice

PENSIUNEA DRACULA: OBIECTIVE TURISTICE TRANSFAGARASAN

 


CETATEA POENARI LUI DRACULA

 

 

Cetatea Poenari a fost construita de Vlad Tepes zis Dracula ca refugiu si aparare impotriva Turcilor.
Pensiunea Dracula, a fost numita in cinstea domnitorului.
cazare Arges, cazare Poenari, cazare Transfagarasan

Traseul turistic „Valea lui Stan”

 

 

45.36216 N, 24.61729 E

Valea începe în acea curbă de 180 grade de pe transfăgărăşan unde drumul începe să urce accentuat spre înălţimile Făgăraşului. Nu va dam indicatii, dar va veti convinge ca acest trtaseu nemarcat prin care se trece in 2-3 ore este deosebit de frumos si demn de renumele lui, oferind o adevarata aventura.

Traseul se poate parcurge numai cu echipament adecvat, Si este recomandat turistilor cu experienta pe munte.


Barajul Vidraru

 

 

In lacul de acumulare Vidraru este captata apa raurilor Doamnei, Cernat, Valsan si Topolog. Are o lungime de 18 km si se intinde pe o suprafata de 870 ha, are 43 de km de canale si galerii.(Cazare lacul Vidraru)

Transfagarasan

 

 

Transfagarasanul (trans + fagaras) este unul din cele mai spectaculoase si mai inalte drumuri din Romania, numit și „drumul din nori”, care leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania.

Drumul construit peste Munții Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România, care face parte din Carpații Meridionali, este un drum asfaltat care în apropierea tunelului de lîngă Lacul Bâlea, ajunge la altitudinea de 2042 m.

Drumul a fost construit sa treaca peste Muntii Fagaras, cel mai înalt lant muntos din muntii României. Cazare Transfagaran la Pensiune Dracula


Balea Lac

 

 

Zona turistica Balea Lac este situata in Muntii Fagaras ( o parte importanta din lantul Muntilor Carpati ).

Accesul la lacul Balea este usurat de existenta transfagarasanului, asfaltat in intregime.

Manastirea Curtea de Arges

 

 

“Dintre toate monumentele ce dadeau stralucire Argesului vechilor voievozi, se poate spune fara gres ca manastirea cladita de Neagoe Basarab (1512 – 1521) este cea mai insemnata constructie de arta si arhitectura bisericeasca. „


Biserica Domneasca

 

 

La Curtea de Arges poate fi vizitat muzeul ,,Biserica Domneasca.”

Peste negura timpului s-au pastrat zidurile groase ce margineau Curtea Domneasca, observandu-se locul unde era vechea poarta de de acces precum si urmele unui bastion de aparare.

MUZEUL MUNICIPAL Curtea de Arges

 

 

MUZEUL MUNICIPAL Curtea de Arges pune la dispozitia publicului un patrimoniu valoros de peste 12.000 piese muzeistice (din care peste 300 fac parte din Patrimoniul National Cultural), organizat in doua expozitii de baza, care constitue in acelasi timp si doua sectii distincte, atat ca domeniu de patrimoniu : istorie si etnografie, cat si ca local de expunere.

Ghid Turistic Transfagarasan

Ghid Turistic Transfagarasan

Obiective Turistice Sibiu
Obiective Turistice Sibiu

Obiective Turistice Sibiu

Sibiu - Obiective Turistice

Descoperiți Sibiul prin prisma obiectivelor turistice ce pun în evidență istoria bogată a acestei capitale culturale europene!

Descoperiți zona din jurul nostru!

Click pe Straturi Hartă pentru a vedea categoriile de obiective

Obiective Turistice în Argeș

Mânăstirea Curtea de Argeș
Mânăstirea Curtea de Argeș

Mânăstirea Curtea de Argeș

Despre Mânăstirea Curtea de Argeș

Mânăstirea Curtea de Argeș s-a evidențiat de-a lungul timpului datorită picturilor ornamentale lucrate cu grijă și răbdare. Aceasta a fost ridicată la cererea lui Neagoe Basarab de către meșterul Manole.

Schitul Corbii de Piatră
Schitul Corbii de Piatră

Schitul Corbii de Piatră

Despre Schitul Corbii de Piatră

Mănăstirea Corbii de Piatră poate fi localizată în satul Jgheaburi din județul Argeș. Aceasta este un ansamblu rupestru din secolul al XIV-lea, reînființat în anul 1512 în perioada domnitorului Neagoe Basarab.

Casa Memorială George Stephănescu
Casa Memorială George Stephanescu

Casa Memorială George Stephănescu

Despre Casa Memorială George Stephănescu

George Ștephănescu este autorul primei simfonii din România, iar această operă de artă a luat naștere în incinta actualei Case Memoriale ce îi poartă numele. În interiorul acesteia pot fi găsite obiecte și documente care au aparținut compozitorului.

Obiective Turistice pe Transfăgărășan

Cetatea Poenari Transfagarasan
Cetatea Poenari Transfagarasan

Cetatea Poenari Transfagarasan

Despre Cetatea Poenari Transfagarasan

La doar 27 de kilometri de Curtea de Argeș poate fi găsită Cetatea Poenari, o fortăreață medievală ce datează din secolul al XVI-lea. Aceasta constituie o atracție turistică ce strânge an de an tot mai mulți turiști dornici să afle povestea din spatele zidurilor.

Barajul Vidraru
Barajul Vidraru

Barajul Vidraru

Despre Barajul Vidraru

Barajul Vidraru este locul în care se întâlnesc râurile Capra și Buda, cât și câțiva afluenți precum Cernatul sau Topograful. Dacă ajungeți pe Transfăgărășan, opriți-vă câteva minute la baraj pentru a vedea priveliștea încântătoare!

Fosta Abație Cisterciană din Cârța
Fosta Abație Cisterciană din Cârța

Fosta Abație Cisterciană din Cârța

Despre Fosta Abație Cisterciană din Cârța

Atestată la începutul secolului 13, aceasta cea mai veche urmă a ordinului cistercian în România și cea mai estică prezență a ordinului călugăresc originar din Franța. În ziua de astăzi, se pot vizita ruinele mănăstirii, aceasta fiind distrusă de otomani și reconstruită parțial în Evul Mediu.

Chilia Părintelui Arsenie Boca
Chilia Părintelui Arsenie Boca

Chilia Părintelui Arsenie Boca

Despre Chilia Părintelui Arsenie Boca

Chilia Părintelui Arsenie Boca se află în partea de sud a versantului sudic al Văii Sâmbăta la o altitudine de 1600 de metri în proximitatea cabanei Valea Sâmbăta. Accesul se face de la Mănăstirea Brâncoveanu, pe un drum de pietre accesibil pentru autovehicule.

Obiective Turistice în Munții Făgăraș

Traseu Valea lui Stan (5 ore)
Traseu Valea lui Stan (5 ore)

Traseu Valea lui Stan (5 ore)

Despre Traseu Valea lui Stan (5 ore)

Cel mai popular traseu din Făgăraș explorează un canion cunoscut ca Valea lui Stan, pornind de la Transfăgărășan puțin mai sus de cetatea Poenari și ieșind în zona lacului Vidraru, lângă una dintre fostele cabane de vânătoare ale lui Nicolae Ceaușescu.

Lacul Glaciar Bâlea (2034 m)
Lacul Glaciar Bâlea (2034 m)

Lacul Glaciar Bâlea (2034 m)

Despre Lacul Glaciar Bâlea (2034 m)

În inima munților Făgăgaș poate fi găsit Lacul Bâlea, un lac glaciar care se întinde pe o suprafață de peste 45.000 de metri pătrați. Acesta a fost declarat monument al naturii datorită faptului că este unul dintre cele mai mari lacuri de la noi din țară.

Vârful Moldoveanu (2544 m)
Vârful Moldoveanu (2544 m)

Vârful Moldoveanu (2544 m)

Despre Vârful Moldoveanu (2544 m)

Cel mai înalt vârf din România este și unul dintre cele mai ușor de atins. Fie că veți urca pe Stâna lui Burnei sau pe la Valea Sâmbetei, drumul până la vârf este unul ușor și foarte bogat în priveliști uimitoare.

Vârful Negoiu (2535 m)
Vârful Negoiu (2535 m)

Vârful Negoiu (2535 m)

Despre Vârful Negoiu (2535 m)

Acest uriaș este unul dintre cele mai tehnice vârfuri din România, el fiind destul de greu de atins. Traseele care îl abordează sunt lungi și necesită o condiție fizică peste medie.