Obiective Turistice

PENSIUNEA DRACULA: OBIECTIVE TURISTICE TRANSFAGARASAN

 


CETATEA POENARI LUI DRACULA

 

 

Cetatea Poenari a fost construita de Vlad Tepes zis Dracula ca refugiu si aparare impotriva Turcilor.
Pensiunea Dracula, a fost numita in cinstea domnitorului.
cazare Arges, cazare Poenari, cazare Transfagarasan

Traseul turistic „Valea lui Stan”

 

 

45.36216 N, 24.61729 E

Valea începe în acea curbă de 180 grade de pe transfăgărăşan unde drumul începe să urce accentuat spre înălţimile Făgăraşului. Nu va dam indicatii, dar va veti convinge ca acest trtaseu nemarcat prin care se trece in 2-3 ore este deosebit de frumos si demn de renumele lui, oferind o adevarata aventura.

Traseul se poate parcurge numai cu echipament adecvat, Si este recomandat turistilor cu experienta pe munte.


Barajul Vidraru

 

 

In lacul de acumulare Vidraru este captata apa raurilor Doamnei, Cernat, Valsan si Topolog. Are o lungime de 18 km si se intinde pe o suprafata de 870 ha, are 43 de km de canale si galerii.(Cazare lacul Vidraru)

Transfagarasan

 

 

Transfagarasanul (trans + fagaras) este unul din cele mai spectaculoase si mai inalte drumuri din Romania, numit și „drumul din nori”, care leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania.

Drumul construit peste Munții Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România, care face parte din Carpații Meridionali, este un drum asfaltat care în apropierea tunelului de lîngă Lacul Bâlea, ajunge la altitudinea de 2042 m.

Drumul a fost construit sa treaca peste Muntii Fagaras, cel mai înalt lant muntos din muntii României. Cazare Transfagaran la Pensiune Dracula


Balea Lac

 

 

Zona turistica Balea Lac este situata in Muntii Fagaras ( o parte importanta din lantul Muntilor Carpati ).

Accesul la lacul Balea este usurat de existenta transfagarasanului, asfaltat in intregime.

Manastirea Curtea de Arges

 

 

“Dintre toate monumentele ce dadeau stralucire Argesului vechilor voievozi, se poate spune fara gres ca manastirea cladita de Neagoe Basarab (1512 – 1521) este cea mai insemnata constructie de arta si arhitectura bisericeasca. „


Biserica Domneasca

 

 

La Curtea de Arges poate fi vizitat muzeul ,,Biserica Domneasca.”

Peste negura timpului s-au pastrat zidurile groase ce margineau Curtea Domneasca, observandu-se locul unde era vechea poarta de de acces precum si urmele unui bastion de aparare.

MUZEUL MUNICIPAL Curtea de Arges

 

 

MUZEUL MUNICIPAL Curtea de Arges pune la dispozitia publicului un patrimoniu valoros de peste 12.000 piese muzeistice (din care peste 300 fac parte din Patrimoniul National Cultural), organizat in doua expozitii de baza, care constitue in acelasi timp si doua sectii distincte, atat ca domeniu de patrimoniu : istorie si etnografie, cat si ca local de expunere.